Molimo pričekajte

Arman Marijan Wines

Arman Marijan Wines

Regija
Istra
Adresa
Narduči 3
52447 Vižinada, Hrvatska
Kontakt
+385911699929
E-mail
info@arman.hr

Marijanova ostavština

Marijana Armana upoznao sam krajem devedesetih godina prošlog stoljeća kad je počeo njegov strelovit uspon na Hrvatskoj vinskoj sceni. Jedno prilikom u šali sam mu rekao da me podsjeća na legendarnog glumca Claka Gabela te ga je ta usporedba razveselila. Nažalost Marijan je poput slavnog Američkog glumca prerano napustio ovaj svijet, ali iza njega su ostala brojna sjajna vina koje je napravio. 

Kćerke Ines i Nina uspješno su nastavile voditi vinariju i nastavljaju utabanom stazom koju im je ostavio otac. Tradiciju vinarstva i vinogradarstva u obitelji Arman utemeljio je davne 1880 Marijanov pradjed Ivan a svaka je slijedeća generacija davala svoj obol razvoju vinarije. Godine 1999 osvojio je nagradu za najbolju malvaziju istarsku na Vinistri koja tada još nije bila toliko poznata izložba vina, ali nagrada Studec na Zagrebačkoj Vinoviti, 2000 godine za malvaziju istarsku bila je veliko iznenađenje. Nekoliko godina kasnije stiže i Studec za Teran a sve ostalo je povijest. 

Danas obrađuju 10 hektara vinograda, od sortimenta dominiraju malvazija istarska i teran te su na tržištu su prisutni sa 15 etiketa vina u nekoliko različitih kategorija.