Molimo pričekajte

Vina Vivoda

Vina Vivoda

Regija
Istra
Adresa
Cademia 5
52210 Rovinj, Hrvatska
Kontakt
+385912515943

Vina Vivoda

Obiteljska vinarija Vivoda baštini tradiciju vinarstva i vinogradarstva od 1952. godine. U tom teškom periodu poslije drugog svjetskog rata brojne su se obitelji iz različitih dijelova Istre doselile u Rovinj pa tako i obitelj Vivoda koja je stigla sa obronaka Čićarije iz Buzeta. 

Danas vinariju vodi treća generacija u obitelji, a predvodi je Davor i supruga Suzana. Vinarija Vivoda obrađuje 15 hektara vinograda na plodnoj dubokoj crvenoj zemlji na najboljim položajima u okolici Rovinja, mikrolokacijama „San Ciprian“ i „Turnina“. Sortiment u vinogradu predvode autohtone sorte grožđa malvazija istarska i teran. Uz njih imaju i muškat bijeli te merlot i cabernet sauvignon. Godišnja proizvodnja im je oko 100.000 litara, a vinarije je smještena u ulici Cademia gdje se nalaze brojni turistički apartmani. Vina su lako dostupna turistima koji posjećuju Rovinj, i također se mogu naći u brojnim Rovinjskim restoranima. 

Na tržištu su prisutni sa desetak etiketa vina, a dosada su već dobili brojne domaće i strane nagrade. Najnagrađivanije vino vinarije je odležana malvazija istarska koja nosi ime "St. Euphemia" po zaštitnici Rovinja.