Molimo pričekajte

Bastian

Bastian

Regija
Istra
Adresa
Digitronska 33 A
52460 Buje, Hrvatska
Kontakt
+38598210691

Bastian

Vinarija Bastian jedna je od najmlađih istarskih vinarija koja je na Hrvatskoj vinskoj sceni pojavila 2021. godine, a osnivači su Zagrepčani Petra i Ivan Leko. Želja im je bila podignuti vinograd i maslinik negdje u Istri pa je odluka pala na Buje jer ih je privukao prekrasni krajolik Bujskih brežuljaka. 

Vinarija je dobila ime prema svetom Sebastijanu jednom od zaštitnika Buja. Vinograde su kupili od vinara Ireneo Celege koji i radi u vinariji kao glavni vinogradar, a kao savjetnika za proizvodnju vina angažirali su Milana Budinskog. Danas obrađuju 30 hektara vinograda u okolici Buja na bijeloj zemlji, a najbolji položaji nalaze se na mikrolokacijama Kaštanjari i Cupiga na nadmorskoj visini od 95 do 170 metara. Vinogradi se nalaze u organskom uzgoju, a od sortimenta dominira malvazija istarska. 

Na tržištu su prisutni sa desetak etiketa vina, a najtraženija su sviježa malvazija istarska i elegantni, lepršavi rose koji se radi od merlota i cabernet franca. Podrum i elegantna degustacijska sala nalaze se u Bujama gdje se osim vina možete kušati i ekstradjevičansko maslinovo ulje te rakije iz vlastite proizvodnje.