Molimo pričekajte

Concours Mondial de Bruxelles

Ključni događaj za svijet vina

Primarna ambicija Concours Mondial de Bruxelles je pružiti potrošačima jamstvo: da će izdvojiti vina besprijekorne kvalitete koja nude istinski ugodan doživljaj ispijanja vina, vina iz cijelog svijeta i cjenovne točke.

Dvadesetogodišnje iskustvo omogućilo je natjecanju da postane mjerilo među međunarodnim vinskim natjecanjima. Belgija može biti ponosna što organizira jedinstven događaj koji je poznat i priznat od strane vinske industrije i potrošača širom svijeta.

Nepristrana i stroga konkurencija,
s dvostruko internacionalnim karakterom

Natjecanje rigorozno odabire renomirane kušače priznate po svojoj stručnosti iz svih regija svijeta. Naši žiriji okupljaju profesionalce, lidere javnog mišljenja i igrače u globalnoj vinskoj ekonomiji. Godine 2020. okupio je panel od 350 međunarodnih kušača iz 50 nacionalnosti, raznolikost koja doprinosi jedinstvenosti događaja i većoj objektivnosti rezultata.

Izvrsna reputacija procesa odabira jedan je od ključnih elemenata ovog natjecanja

A od 2004. godine organizatori surađuju s timom istraživača s Instituta za statistiku Katoličkog sveučilišta u Louvainu na obradi rezultata i praćenju profila svakog kušača.

Natjecanje je podijeljeno u 4 sesije:

  • Sesija crnog i bijelog vina
  • Sesija Rose vina
  • Sesija slatkih i fortificiranih vina
  • Sesija pjenušavih vina

Saznajte više na poveznici