Molimo pričekajte

Giulio Ferenac Wines

Giulio Ferenac Wines

Regija
Istra
Adresa
Ferenci 8
52448 Vižinada, Hrvatska
Kontakt
+38598786780

Giulio Ferenac

Davna povijest obitelji Giulia Ferenaca započinje 1688. godine kada se je jedan od njegovi predaka nakon dugogodišnje službe u mornarici Le Serenisime umirovio i nastanio u neposrednoj blizini Vižinade. Od tada to se mjesto zove Ferenci i više obitelji nosi to prezime. Ovaj lijepi kraj je oduvijek obilovao plodnom zemljom a vinogradarstvo i maslinarstvu oduvijek su bili dio života lokalnog stanovništva. 

Novija povijest započinje krajem osamdesetih godina prošlog stolječa kada Marčelo Ferenac uz pomoć sina Giulia modernizira proizvodnju i podrum te kreću u novom smjeru razvoja. Danas Giulio Ferenac obrađuje četiri hektara vlastitih nasada na mikrolokacijama verbinac, doci, jadro i bosinac na dubokoj crvenoj zemlji, a sortiment se sastoji od malvazije istarske i chardonnay-a od bijelih sorti te cabernet franc i cabernet sauvignon od crnih sorti grožđa. Godišnja proizvodnja kreće im se oko 20.000 litara vina te su na tržištu prisutni sa pet atiketa vina a di prodaju i kao otvoreno vino. 

Vodeće vino kuće je naravno sviježa malvazija istarska, a odlične rezultate postižu i sa cabernet francom te sa cuvee „San Lorenzo“. Ovaj klasični bordoški blend sa podjednakim omjerom cabernet franca i cabernet sauvignona ime je dobio po svecu koji je zaštitnik Vižinade. Uz Giulija u poslu je angažirana cijela obitelj, supruga Danijel te kćerke Marijana koja je školovani enolog i Kristina koja je zadužena za marketinški dio. Mali vinski podrum nalazi se već preko dvije stotine godina u podrumu obiteljske kuće.