Molimo pričekajte

In Sylvis

In Sylvis

Regija
Istra
Adresa
Turčinovići 81
52404 Sv. Petar u Šumi, Hrvatska
Kontakt
+385989475313

Naša priča počinje 2014. godine, kada smo na obiteljskom imanju nakon mnogo godina ponovno zasadili vinovu lozu i maslinu 

Naše vino i drugi proizvodi nose ime In Sylvis (lat. u šumama), što ima višestruku simboliku. Selo u kojem smo odrasli i u kojem se vinograd nalazi dobilo je svoje ime prema samostanu kojeg povijest pamti kao Monasterium Sancti Petri in Sylvis – Samostan Sv. Petra u Šumama. Sam vinograd nalazi se u zabačenom dijelu sela, u neposrednoj blizini ruševina jednog od najstarijih dijelova Svetog Petra u Šumi i u potpunosti je okružen šumama.

U takvom spokojnom okruženju, vizija budućnosti naše vinarije sama se nameće: od istarske zemlje posuditi ono najbolje što nudi i s nemjerljivom ljubavlju i pažnjom proizvoditi vino koje će osvajati svojom osobnošću, okusom i mirisom.

In Sylvis vinograd smješten je u selu Sveti Petar u Šumi, u srcu istarskog poluotoka. Ponešto udaljen od samog naselja, okružen je prirodom i šumskim mirom.

Na 2,1 ha zasađeno je 7 400 trsova malvazije istarske i 1 500 trsova merlota s tradicionalnim sustavom uzgoja: jednokraki istarski guyot. Trsovi rađaju grožđe visoke kvalitete i kontroliranog prinosa, a zbog položaja koji gleda na Limsku Dragu koja osigurava prodor mediteranske klime te načina uzgoja, vina In Sylvis karakterizira jedinstveni teroar središnje Istre. ​ Osim vinove loze, na posjedu su zasađene masline sorte istarska bjelica, smokve te druge voćne i povrtne kulture koje koristimo u proizvodnji domaćih proizvoda i pripremi jela.

Ponuda In Sylvis vina obuhvaća svježu Malvaziju Istarsku i Florens Rosé, te odležanu liniju Arbor (lat. drvo): Malvaziju, Cuvée te Selection desertnu malvaziju.

Priča o vinu i vinogradu u šumi zaokružena je luksuznim etiketama u šumskim tonovima, jedinstvenima zbog tiska na pravom drvu umjesto papiru.

Želite li nas posjetiti i kušati naše vino uz ostale istarske proizvode lokalnih proizvođača?

Vinske probe u kušaoni In Sylvis popraćene su istarskim zalogajima, a uz prethodnu najavu i rezervaciju uživati možete i u drugim jelima tradicijske kuhinje. Navratite do nas: upotpunite svoj dan istarskim vinima i drugim prirodnim proizvodima i osjetite čarolije Istre, magične zemlje.

Lara i Marko.