Molimo pričekajte

In Sylvis

In Sylvis

Regija
Istra
Adresa
Turčinovići 81
52404 Sv. Petar u Šumi, Hrvatska
Kontakt
+385989475313

In Sylvis

Sveti Petar u šumi mjesto je u središnjoj Istri gdje se stanovništvo stoljećima bavilo poljoprivredom, a poznati su i po tradiciji uzgoja purana. Vinarije nažalost nema puno, zapravo samo „garage“ vinarija „In Sylvis“ što na latinskom znači u šumi.

Ovu vinariju pokrenuli su 2014. godine supružnici Lara i Marko Zgrablić, oboje školovani vinski stručnjaci na Porečkom fakultetu za vinogradarstvo. Prije otvaranja vlastite vinarije Marko je nekoliko godina skupljao iskustvo radeći u eminentnim istarskim vinarijama. Danas obrađuju četiri hektara vinograda na škrtoj crvenoj zemlji u okolici Svetog Petra, a sortiment im čine; malvazija istarska, teran, merlot i cabernet sauvignon. Na tržištu su prisutni sa sedam etiketa vina te su za svoja vina već dobivali brojna domaća i međunarodna priznanja.

U središnjem dijelu mjesta imaju „garage“ vinariju, a nekoliko stotina metara dalje nalazi se moderno uređena kušaona koja je otvorena cijelu godinu. U kušaoni imaju u ponudi raznolike mogućnosti sljubljivanja njihovih vina sa lokalnim suhomesnatim specijalitetima, ali i ozbiljna eno-gastro iskustva kao što su večere po naruđžbi.