Molimo pričekajte

Vina Matošević

Vina Matošević

Regija
Istra
Adresa
Krunčići 2
52448 Sv. Lovreč, Hrvatska
Kontakt
+38552448558

Doktor sa Grimalde

Ivica Matošević je za razliku od većine istarskih vinara koji su odrasli na selu, gradsko dijete, mada je često u djetinjstvu boravio kod bake u Krunčićima kod Svetog Lovreča. U vino se zaljubio za vrijeme studiranja u Udinama što je poduzetnog Ivicu nagnalo na razmišljanje da napravi svoje vino, makar za probu. Sve ostalo je povijest i to veoma uspješna. 

Ivica nije imao vlastitih vinograda, ali je imao snažnu volju i želju i ideju što želi, pa u Krunčićima otvara vinski podrum. Sve je krenulo sa berbom 1998. kada je od grožđa koje je kupljeno sa odličnih položaja napravio legendarno vino „Anima barrique Chardonnay“ koje je postalo najbolje bijelo vinu u Hrvatskoj osvojivši tada prestižnu nagradu „Studec“. Zbog toga što nije imao vlastite vinograde, na etikete je morao pisati fantazijska imena koja su ostalo do danas : Alba, Anima, Aura, Mora i Mladuh. 

Godine 2003. Ivice radi ogroman iskorak te sadi vlastiti vinograd na položaju Grimalda u središnjoj Istri. Ova mikrolokacija ubrzo postaje jedan od najznačajnijih istarskih vinskih položaja u novijoj povijesti sa kojeg se dobiva grožđe za sjajna vina Grimalda bijela i Grimalda crna.