Molimo pričekajte

Novacco vina

Novacco vina

Regija
Istra
Adresa
Fernetići 70
52474 Brtonigla, Hrvatska
Kontakt
+385911774321

Vina Novacco

Obitelj Novacco konstantno se bavi vinarstvom i vinogradarstvom na istom mjestu u selu Fernetići, još od davne 1837. godine, što spada u jednu od najdužih tradicija u Istri. Posao je tada pokrenuo Matteo Novacco koji je zasadio prve vinograde na plodnoj crvenoj zemlji te je vino plasirao u Trst i Kopar. Nakon njega i ostale generacije su usprkos nemirnim i nesigurnim vremenima konstantno nastavile sa vinogradarstvom. 

Novija povijest započinje 2008. godine kada mladi školovani vinar Dario Novacco preuzima vođenje vinarije od oca Klaudia te uvodi određene inovacije i posao se podiže na višu razinu. Vinarija danas obrađuje deset hektara vinograda i dva hektara maslina a u posao je uključena cijela obitelj, Dario brine o podrumu a otac Klaudio bavi se vinogradom. 

Od sortimenta imaju malvaziju istarsku, sauvignon bijeli, muškat žuti i borgonju, te su na tržištu prisutni sa četiri etikete vina. Najtraženije vino je sviježa malvazija istarska za koju su do sada osvajali brojne nagrade kao i za sauvignon bijeli koji već dugi niz godina slovi za najbolji u Hrvatskoj istri.