Molimo pričekajte

Matić vina

Matić vina

Regija
Istra
Adresa
Baškoti 4
52463 Višnjan, Hrvatska
Kontakt
+385919021625

Nalazimo se u selu Baškoti pokraj Višnjana, a vinogradarstvom i vinarstvom bavimo se već nekoliko generacija

Još su pranono Grgo, a zatim i nono Otavio mukotrpnim radom spajali tri nezaobilazne komponente; obitelj, zemlju i umijeće kako bi stvorili božansku kapljicu.

Vođen ljubavlju prema naslijeđu, i Milenko je nastavio obiteljsku priču, sadeći nove nasade te uvodeći novu tehnologiju, a svoju je ljubav prema uzgoju loze i proizvodnji vina prenio na sina Erika koji nastavlja obiteljsku tradiciju, ulažući u znanje kojim će još više unaprijediti kvalitetu.

Na jednom od najboljih podneblja za lozu u Istri, na 15 ha plodne crvenice uzgajamo više različitih sorata među kojima je najzastupljenija Malvazija istarska. Ostale sorte koje su zastupljene u našim nasadima jesu Chardonnay, Muškat žuti, Teran, Merlot, Cabernet Sauvignon i Muškat ruža, od kojih proizvodimo kvalitetna vina. Naša paleta proizvoda sastoji se od 12 etiketa među kojima se osim sortnih vina nalaze i specijalna kao štu su Malvazija istarska Afrodita, Malvazija istarska Venera, pjenušac Apolon, Rose Eros i crni cuvee Dioniz.

O kvaliteti naših vina govore i brojne nagrade koje smo kroz godine osvojili. Od samih početaka Vinistre prisutni smo svake godine, a naša vina redovno ostvaruju zavidne rezultate, posebno Malvazija koja je već nekoliko godina među najbolje ocijenjenim vinima.

Jako smo ponosni na našu odležanu Malvaziju Afroditu 2018. koja je na natjecanju IWC u Londonu 2021. osvojila srebrnu medalju, dok je Malvazija Afrodita 2019. na Decanteru u Londonu 2022. osvojila zlato.

Zapravo je naša najveća nagrada kada se među mnoštvom vina koje je na tržištu prepoznaje naše vino, to je znak da radimo dobar posao i poticaj je za daljnje napredovanje.