Molimo pričekajte

Marčeta vina

Marčeta vina

Regija
Istra
Adresa
Valbandon Pineta 1 ogranak 1
52212 Fažana, Hrvatska
Kontakt
+38598219308

Marčeta

Obiteljska vinarija Marčeta baštini tradiciju bavljenja poljoprivredom preko stotinu godina, još od davne 1923. godine, kada  se Josip Marčeta preselio sa Barbanštine u Valbanonu. Ovo preseljenje donijelo mu je puno kvalitetniju zemlju za uzgoj raznih poljoprivrednih kultura pa tako i vinove loze. 

Novija povijest započinje početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kad imanje preuzima Dario Marčeta i podiže ga na visoku razinu. Već 1996. osvaja prvu zlatnu medalju za svoju malvaziju istarsku na Vinistri. Danas je proizvodnja podignuta na još viši nivo te Dariu u poslu pomažu sinovi Ivan i Luka uspješni poslovni ljudi. Obitelj Marčeta danas obrađuje šest hektara vlastitih vinograda na dubokoj crvenoj zemlji u Valbandonu, a dio grožđa otkupljuju i od provjerenih kooperanata. 

Od sortimenta vodeći su malvazija istarska i teran, a slijede ih merlot, refošk, cabernet sauvignon. Na tržištu su prisutni sa osam etiketa vina te desetak etiketa destilata i likera i maslinovim uljem. Moderno uređen podrum sa kušaonicom nalazi se u Valbandonu a proizvodi vinarije Marčeta dostupni su u brojnim wine barovima i restoranima diljem Istre.