Molimo pričekajte

Marčeta vina

Marčeta vina

Regija
Istra
Adresa
Valbandon Pineta 1 ogranak 1
52212 Fažana, Hrvatska
Kontakt
+38598219308

Obiteljsko gospodarstvo obitelji Marčeta nalazi se na jugu Istre blizu Pule, malo mjesto Valbandon preko puta otočja Brijuni

Tradicija poljoprivredne proizvodnje, vinogradarstvo i proizvodnja vina datira još od davne 1923. god. kad su naši preci doselili u ovaj kraj i počeli se baviti poljoprivredom.

Proizvodnja vina značajnije nastaje 80-90 tih godina prošlog stoljeća. Uzgoj loze i proizvodnja vina napreduju zahvaljujući svim članovima naše obitelji. Vinogradi se nalaze na udaljenosti 800 metara od mora sa pogledom na otočje Brijuni. Na 5-6 hektara vinograda prevladava Istarska Malvazija i nešto crnih sorti, grožđe u podrum stiže i od naših kooperanata kojih imamo diljem Istre.

Specifičnost proizvodnje grožđa je u tome da naši vinogradi imaju navodnjavanje što daje garanciju da na zemlji crvenici možemo dobiti vina vrhunske kvalitete. Podrum koji se nalazi u prizemlju obiteljske kuće opremljen je modernom tehnologijom, inox i bariq bačvama. Naša vina odležavaju u podrumu od godine dana, dok crna vina i pjenušci i više godina, prije puštanja na tržište.

Cijela proizvodnja uvažava zakone prirode pa se veliki dio procesa vodi ekološkim i održivim pristupom. Predan rad čitave obitelji rezultira proizvod kvalitetnih vina koja na lokalnim domaćim i stranim natjecanjima dobivaju odličja. Na Vinistri smo prisutni od samih početaka tako da su i prva zlatna odličja za malvaziju dobivena daleke 1996. god. Zavidne rezultate kao sa malvazijom postižemo i sa drugim sortama, teran,merlot. Osim priznatih nagrada naš trud često nagrađuju naši vjerni potrošači koji su zadovoljni kvalitetom vina.

Osim proizvodnje vina kao glavnog proizvoda gospodarstvo proizvodi u modernoj destileriji razne domaće rakije,travaricu, bisku, bavimo se uzgojem maslina i proizvodnjom kvalitetnog maslinovog ulja.