Molimo pričekajte

Veralda

Veralda

Regija
Istra
Adresa
Kršin 4
52474 Brtonigla, Hrvatska
Kontakt
+38598205507

Luciano i obitelj

Obiteljska vinarija Veralda baštini tradiciju vinarstva i vinogradarstva od davne 1938. godine. Vinarija je smještena na rubu pitoresknih Bujskih brežuljka, Stanciji Kršin, između Brtonigle i Buja u susjedstvu jednog od najboljih Istarskih Grand Cru položaja "Santa Lucia". 

Vinarija je ime dobila po toponimu koji se nalazi neposredno uz vinski podrum jer je obiteljsko ime Visintin veoma često u Istri. Veralda danas obrađuje oko 30 hektara vinograda, a svi su zasađeni na bijeloj zemlji te se nalaze u ekološkoj proizvodnji. Od sortimenta preferiraju autohtone sorte grožđa malvaziju istarsku, teran, refošk te malo cabernet sauvignona. Na tržištu su prisutni sa sedam etiketa mirnih vina te čak pet etiketa pjenušaca. 

Vinariju od početka vode brat Luciano i sestra Ketty uz podršku roditelja Nives i Narcizia, a danas su u posao uključene i Lucianova supruga Marina te školovani enolog, kćerka Olga. Veralda je za svoja vina do sada osvajao brojne domaće i inostrane nagrade, a najznačajnija je dobivena 2016. godine ne Decanteru kad su za vino „Istrian“ iz berbe 2015. osvojili platinastu medalju te titulu Best in Show u svojoj kategoriji.