Molimo pričekajte

Vina Dobravac

Vina Dobravac

Regija
Istra
Adresa
Karmelo 1
52210 Rovinj, Hrvatska
Kontakt
+385995452800

Gašparov sin

Kad su se početkom pedesetih godina Gašpar i Foška Dobravac doselili u Rovinj započeli su se baviti onim što su naučili u svojim obiteljima, poljoprivredom. Polako su gradili imanje i postali poznati prvenstveno po proizvodnji voća i povrća te vina u manjem dijelu. 

Sin Damir preuzeo je devedesetih godina prošlog stoljeća gospodarstvo i nastavio na istom tragu te sve podigao na još višu razinu. U zadnjih desetak godina postepeno se više okreću vinskom dijelu a manje poljoprivredi. Uz to Dobravci posjeduju i boutique hotel vila Dobravac sa prekrasnim pogledom na Rovinj gdje gosti uz izvrstan smještaj mogu uživati u raznim delicijama proizvedenim na obiteljskom gospodarstvu. 

Vina Dobravac osim kvalitetom specifična su i po imenima vina. Na prijedlog rođaka, poznatog Rovinjskog skladatelja Massima Brajkovića imena vina se poput glazbe dižu od lakšeg prema težem. Počinje se sa lakšim malvazijama Suita i Sonata potom nastavlja sa odležanim Sonata Riserva, Simminor i Simfoniju, slijedi slatki te crna Toccata i Fuga a završava sa teranom Gašpar koji je Damir posvetio svom ocu.