Molimo pričekajte

Omo

Omo

Regija
Istra
Adresa
Kršin 3
52474 Brtonigla, Hrvatska
Kontakt
+385914420770

OMO

Milan Budinski jedan je od najznačajnijih  Hrvatski enologa mlađe generacije u ovome stolječu. Kao mladi enolog razvijao se i stasao u Porečkoj Agrolaguni gdje je na tržište plasirao mnoga izvrsna vina u periodu od 2010. do 2022. godine. Danas je jedan od najtraženijih „flying winemakera“ na ovim prostorima te surađuje sa nekoliko eminentnih vinarija. 

Osim toga od 2020. godine Milan je pokrenuo i vlastitu proizvodnju vina koju ostvaruje u suradnji sa poznatom Istarskom vinarijom Veralda kod kojih ima u najmu dio podruma. U skorije vrijeme planira i gradnju vlastite vinarije te podizanje vlastitih nasada, a za sada otkupljuje grožđe sa najboljih položaja na bijeloj zemlji u okolici Buja. Milanov brend zove se OMO što na lokalnom dijalektu znači čovjek, a za sada su na tržištu prisutne dvije etikete, malvazija istarska i refošk, no u najavi je i teran. 

Ideja Milana Budinskog je da kroz brend OMO na tržište plasira isključivo odležana vina jer smatra da upravo na taj načim može iskoristiti puni potencijal ovih plemenitih sorti grožđa. Vina OMO se proizvode u malim serijama, a prva berba koja je izašla na tržište bila je 2020.