Molimo pričekajte

Zigante d.o.o.

Zigante d.o.o.

Regija
Istra
Adresa
Kostanjica 57
52429 Grožnjan, Hrvatska
Kontakt
+385994997255

Zigante vina

Giancarlo Zigante veoma je značajna ličnost na Hrvatskoj eno gastro sceni. Ovaj uspješni poslovni čovjek, poznat kao „Kralj tartufa“ vlasnik je Guinnessova rekorda za pronalazak najvećeg bijelog tartufa na svijetu. Tartuf je pronađen 1999. godine, a težio je 1,31 kg. Nakon što je uhodao posao prerade tartufa i ugostiteljstva koje je prepustio kćerki Antonelli i sinovima Adrianu i Marinu odlučio se je za povratak korijenima te investirao u vinogradarstvo i maslinarstvo. 

U rodnoj Kostanjici, na blagim padinama i plodnoj bijeloj zemlji, 2010. godine sadi nasade vinograda i maslina te se sa berbom 2012. po prvi puta pojavljuje na vinskom tržištu. U vinogradima dominiraju autohtone sorte grožđa malvazija istarska i teran, ali i brojne internacionalne sorte grožđa kao što su: muškat žuti, chardonnay, sauvignon bijeli, pinot bijeli, pinot sivi, pinot crni, merlot i cabernet sauvignon. 

Na tržištu su prisutni sa desetak etiketa vina, a obrađuju i četiri hektara maslinika. Vino i maslinovo ulje plasiraju na tržište pod brandom „Zigante tartufi“ te su dostupni u njihovih desetak dućana i kod brojnih partnera kako u Hrvatskoj tako i diljem Europe.