Molimo pričekajte

Degrassi Wines

Degrassi Wines

Regija
Istra
Adresa
Podrumarska 3, Bašanija
52475 Savudrija, Hrvatska
Kontakt
+38598259144

Vinarija sa najviše etiketa vina

Obiteljska vinarija Degrassi smještena je na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske Istre u naselju Bašanija na pola puta od Umaga do Savudrije. Krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća otac Bruno i sin Moreno započeli su sa skromnom proizvodnjom vina za obiteljski restoran. 

Nešto kasnije 1996. godine na tržište izlaze s prvom etiketom vina te uskoro otvaraju moderni vinski podrum sa elegantnom degustacijskom salom te enotekom. Vinarija Degrassi jedna je od najznačajnijih istarskih vinarija u novijoj povijesti koja od prvog dana ima kontinuitet u kvaliteti vina.

Osim tradicionalnih sorti grožđa malvazija istarska, refošk i teran, vinarija Degrassi ima u ponudi i niz standardnih internacionalnih sorti grožđa ali i nekih neobičnih za Istru poput Viogniera i Petit Verdota. Oni su među prvima počeli kupažirati vina u Boroškom stilu, a danas su na tržištu prisutni sa 30-tak etiketa podijeljenih u 4 kategorije. Obrađuju dvadesetak hektara vinograda koji se nalaze na bijeloj i crvenoj zemlji. Vinarija Degrassi ima uvjerljivo najveću arhivu svojih vina od svih Istarskih vinarija, počeši od davne 1997. godine.