Molimo pričekajte

Vina Radanović

Vina Radanović

Regija
Istra
Adresa
Zovići 47 A
52000 Pazin, Hrvatska
Kontakt
+385921167766

Naša Boutique Vinarija Radanović nalazi se u selu Zovići

Udaljena je svega 10 kilometara od Pazina te 15 – ak minuta vožnje od Motovuna. Zbog svoje idilične lokacije na 415 metara nadmorske visine pruža posebno uživanje u dobroj vinskoj kapljici ljeti na otvorenom, a zimi u predivnom unutarnjem ambijentu.

Na čelu ove obiteljske vinarije je Luka Radanović, najmlađi član koji se nakon obrazovanja u smjeru vinarstva, ispunjen zanosom i optimizmom, bazirao svakodnevno na unaprjeđenju vinograda i vinarije. Njegov otac Ivan bio mu je vjetar u leđa kada je 2010. godine posadio prve čokote od kojih je proizvodio vino iz ljubavi, samo za osobne potrebe. Danas, u paleti imamo šest etiketa: pet-nat pjenušac od malvazije, svježu malvaziju, svježi teran, teran odležan u drvu, malvaziju odležanu u akaciji, muškat bijeli i rose od terana.

Vinarija Radanović od samog početka posebno se bazira na domaćim sortama, malvaziji i teranu, i iskorištavanju potencijala 70 godina starih loza, koje daju vrlo mali prinos ali vrhunsku kvalitetu, s prvim urodima mladog vinograda.