Molimo pričekajte

Vina Radanović

Vina Radanović

Regija
Istra
Adresa
Zovići 47 A
52000 Pazin, Hrvatska
Kontakt
+385921167766

Vina Radanović

Obiteljska vinarija Radanović  pojavila se je po prvi puta na tržištu 2021. godine. Smještena je u malom mjestu Zovići na pola puta od Pazina do Motovuna. Vinarstvo i vinogradarstvo dugogodišnja je tradicija u ovom kraju, ali su se samo  rijetki odvažili napraviti iskorak i krenuti u ozbiljnu proizvodnju vina. 

Upravo tu petlju imao je mladi Luka Radanović koji je uz pomoć obitelji pokrenuo garage vinariju i uspješno se na tržištu predstavio sa svojim vinima. Luka je nakon školovanja u Porečkoj vinskoj školi, iskustvo stjecao radeći u nekoliko poznatih Istarskih vinarija. Vinarija Radanović danas obrađuje 4 hektara vinograda na bijeloj i crvenoj zemlji, a pojedini nasadi stari su preko 70 godina, vinogradi su zasađeni na nadmorskoj visini od 300-350 metara. U poslu mu pomaže sestra Mikaela, majka Ana i otac Ivan. U vinogradu dominiraju autohtone sorte grožđa malvazija istarska i teran te muškat bijeli. 

Na tržištu su prisutni sa šest etiketa vina, a najbolje rezultate postižu sa sviježom malvazijom za koju su već pobrali brojna priznanja. Luka prati i moderne trendove te je na tržište plasirao i pet-nat pjenušac od malvazije istarske.