Molimo pričekajte

Rossi vinarija i destilerija

Rossi vinarija i destilerija

Regija
Istra
Adresa
Bajkini 16
52447 Vižinada, Hrvatska
Kontakt
+385916138949

Dinastija Rossi

Zanimljiva povijest obitelji Rossi započinje davne 1885. kad je Istra još bila sastavni dio K.u.K monarhije. U međuvremenu mijenjale su se države i sistemi, ali vrijedni Rossijevi, generacijski su se bavili proizvodnjom vina i rakije pa čak i kad je destiliranje bivalo zabranjeno u doba kraljevine Italije. 

Nakon drugog svjetskog rata, u vrijeme socijalističke Jugoslavije, također nastavljaju sa djelatnošću, a osamdesetih godina prošlog stoljeća u posao se uključuje mladi Marino te unaprjeđuje proizvodnju vina i razvija nove destilate koji će ih kasnije proslaviti poput Biske i Medice. Marino i supruga Ines preuzimaju poslovanje devedesetih godina a uz njih polako stasaju sinovi Luka, Marko i Filip koji su od malih nogu postepeno uključivani u posao. 

Danas su upravo njih trojica nositelji cijele priče koja je sa izgradnjom moderne degustacijske sale podignuta na visok nivo. U vinskom dijelu ističu se sa sviježim vinima malvazije istarske , roseom i chardonnajem te odležanom malvazijom istarskom Templara i Bordoškom kupažom Moro. A u dijelu destilata prisuti su sa deset etiketa, od Gina, Pelinkovca, grappe od žutog muškata pa do odležanog vinjaka Šovran.