Molimo pričekajte

Vina Juričić

Vina Juričić

Regija
Istra
Adresa
Bartići 2
52220 Labin, Hrvatska
Kontakt
+38598302355

Labinski rudar

Istočno istarsko vinogorje sa stotinjak hektara vinograda najmanje je od tri istarska vinogorja. Na sjeveru se proteže do obronaka Učke, a na južnom dijelu prirodna granica je Raški kanal. Tradicija vinogradarstva na Labinštini postoji od davnih vremena, ali je zbog industrijalizacije u zadnjih 60 godina zamrla. Stvari se mijenjaju na bolje, a svjetli primjer je boutique vinarija Juričić iz naselja Bartići nedaleko od Labina. 

Lari Juričić je 2008. godine po završetku školovanja počeo sa sadnjom vinograda i maslina te danas raspolaže sa tri hektara vinograda i jednim hektarom maslina, a tome treba nadodati i polje Lavande. Od sortimenta najveću pažnju posvetili su autohtonim sortama grožđa malvaziji istarskoj i teranu. Uz njih imaju i merlot te cabernet sauvignon i nešto chardonnaya i muškata žutoga. 

Na tržištu su prisutni sa desetak etiketa vina, a za njih su do sada već dobili brojne domaće i internacionalne nagrade. Zanimljivo je da pojedine etikete kao odležana malvazija istarska „Santa Barbara“ i crna kupaža „Crno zloto“ u imenima nose rudarsku tematiku jer je rudarstvo godinama bilo glavna industrija u ovom kraju.