Molimo pričekajte

Vina Dešković

Vina Dešković

Regija
Istra
Adresa
Kostanjica 58
52429 Grožnjan, Hrvatska
Kontakt
+385981977985

Vina Dešković

Obitelj Dešković dugi niz godina obitava u selu Kostanjica, na padinama podno povijesnog grada Grožnjana sa pogledom na dolinu rijeke Mirne. Deškovići se od davnina bave poljoprivredom i stočarstvom a danas ovo Agroturističko gospodarstvo vode tri brata složna: Franco, Giuliano i Mauricio zajedno sa svojim obiteljima. 

Kod Deškovića možete pronaći tipične Istarske delicije kao što su domaći pršut, sir, ombolo, ekstra djevičansko maslinovo ulje, razne rakije sa travama i naravno vrhunska vina. Tradicija vinarstva u obitelji Dešković traje preko stotinu godina a vinogradi su zasađeni u okolici mjesta na padinama gdje dominira duboka bijela zemlja. Deškovići danas obrađuju 25 hektara vinograda a za svoja su vina dosad osvajali brojne domače i međunarodne nagrade na raznim vinskim festivalima. 

Na tržištu su prisutni sa petnaestak etiketa vina a oslonac u proizvodnji čine vina dobivena od autohtonih sorti grožđa malvazija istarska, teran koje na tržište plasiraju u sviježoj i odležanoj verziji. Treba istaknuti da su im i ostala vina kao što su pinot sivi, chardonnay, refošk, merlot, muškat bijeli izvrsne kvalitete i da ih vinoljupci rado traže.