Molimo pričekajte

Vina Benazić

Vina Benazić

Regija
Istra
Adresa
Valdebečki put 36
52100 Pula, Hrvatska
Kontakt
+385914009790

Vina Benazić

Obiteljska vinarija Benazić iz Pule specifična je iz razloga jer se vinogradi nalaze na mikrolokaciji Sveta Katarina u općini Pićan, a vinski je podrum smješten u pulskom naselju Valdabek. 

Šezdesetihje godina prošlog stoljeća Tone Benazić zbog posla preselio se u Pulu i dalje održavao kontakt sa rodnim krajem u kojem se je tradicija vinarstva gajila generacijama. Tu je ljubav Tone uspio prenijeti i na sina Nevena, elektroničara po struci koji je nastavio obiteljsku tradiciju. Neven je 2004. godine utemeljio vinariju Benazić, te je danas u rad vinarije uključena cijela obitelj, a posao polako preuzimaju kćerke Katarina i Ana Antonia školovani enolozi. 

Vinarija Benazić danas obrađuje sedam hektara vinograda koji su zasađeni na crvenoj zemlji, a od sortimenta u vinogradu dominiraju autohtone sorte: malvazija istarska i teran te još i muškat žuti, chardonnay, pinot bijeli i cabernet sauvignon. Na tržištu su prisutni sa dvanaest etiketa vina i sa šest etiketa destilata. Uz podrum imaju uređenu i elegantnu kušaona u kojoj organiziraju vođene degustacije te se mogu probati svi proizvodi vinarije uz ukusne zalogajčiće.