Molimo pričekajte

Sosich Wines

Sosich Wines

Regija
Istra
Adresa
Lašići 2/A, Vrh Lašići
52447 Vižinada, Hrvatska
Kontakt
+38598420034

Sosich

Obiteljska vinarija Sosich baštini tradiciju vinarstva i vinogradarstva od davne 1850., a novija povijest započinje početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kada posao pokreću, nažalost pokojni Giorgio Pilato i njegov zet Bruno Sošić. Zbog toga je vinariju vrlo mlad morao preuzeti njihov unuk i sin Adriano Sošić, koji je četvrta generacija vinara u obitelji, a danas mu u poslu pomažu majka Marčela i supruga Iva. 

Vinarija Sošić obrađuje osam hektara vlastitih vinograda koji se nalaze na mikrolokacijama na jednoj od najboljih vinogradarskih zona u Istri između doline rijeke Mirne i ceste koja spaja Kaštelir i Vižinadu gdje svoje vinograde imaju i brojni ostali eminentni vinari. Osim grožđa iz vlastitih vinograda dio otkupljuju od nekoliko stalnih provjerenih kooperanata iz okolice Vižinade. 

Sortiment u vinogradu čine malvazija istarska, chardonnay, muškat bijeli, teran, merlot, cabernet sauvignon. Na tržištu su prisuti sa petnaestak etiketa vina i selekcijom likera. U sastavu vinarije imaju elegantno uređenu kušaonicu u kojoj mogu ugostiti posjetitelje a njihova vina dostupna su i u vlastitim prodajnim mjestima u nekoliko turističkih mjesta na Poreštini.