Molimo pričekajte

Medea vina

Medea vina

Regija
Istra
Adresa
Medulinska cesta 15
52100 Pula, Hrvatska
Kontakt
+385994267841

Brend južne Istre

Vodnjanska vinarija Medea najveći je proizvođač vina u južnoj Istri, a uz sestrinski brend „uljara Vodnjan“ nastavak je povijesti i tradiciji poljoprivrednog kombinata Agroprodukt. Vina Medea danas obrađuje preko šezdeset hektara vinograda na nekoliko različitih mikrolokacija u južnoj Istri. 

Najveći vinograd nalazi se na mikrolokaciji Ševe a za malvaziju istarsku poseban je položaj Montiron. Najznačajniji položaj vinarije nalazi se na jugoistočnom dijelu rta Marlera južno od Ližnjana na mikrolokaciji punta Grkova. Naziv punte povezan je s naseljavanjem Grka s Cipra u 16. stoljeću a vina Medea ovdje na 3,4 ha vinograda proizvode grožđe za jedan od najboljih Hrvatskih Merlota pod nazivom „Punta Greca“. 

Vina su im podijeljena u četiri kvalitativne kategorije. Linija litrenih vina za široku uporabu nosi naziv „Vina Vodnjan“. Najveća linija je „Vina Medea“ koja sadrži sedam etiketa sviježih vina dobivena od autohtonih sorti malvazije, refoška i terana te internacionalnih sorti chardonnaya, merlota i cabernet sauvignona. I na kraju dvije perjenice vinarije Medea: „Single Vineyard“ etikete „Montiron“ i „Punta Greca“.