Molimo pričekajte

Dario Sirotić vina

Dario Sirotić vina

Regija
Istra
Adresa
Medveje 8
52420 Buzet, Hrvatska
Kontakt
+385915018124

D&D Sirotić

Ozbiljna tradicija vinarstva i vinogradarstva na Buzeštini stara je peko četiri stotine godina. Njezin razvoj uvjetovala je blizina Trsta, ali i kasniji dolazak željezničke pruge koja ih je povezala sa cijelim svijetom. Nažalost danas na Buzeštini nema puno vinara osim na Vrhuštini, koja bi se mogla uskoro pretvoriti u zanimljivu vinsku destinaciju. 

Čak tri obiteljske vinarije smještene su malom selu Medveje, a jedna od njih je D&D Sirotić koju vode otac i sin istog imena Dario. Tradicija vinarstva u njihovoj obitelji stara je preko 150 godina, a podrum je uvijek u istoj kući. Vinogradi su zbog specifične konfiguracije terena smješteni na terasama na dubokoj bijeloj laporastoj podlozi, na namorskoj visini od 160 do 240 metara. 

Danas obrađuju tri hektara vinograda, a od sortimenta imaju malvaziju istarsku, teran, muškat bijeli i chardonnay koji je u ovim Istarskim kontinentalnim krajevima pokazao odlične rezultate. Sirotići su za svoja vina osvajali brojne nagrade na raznim domaćim i stranim natjecanjima, a na tržištu su prisutni sa pet etiketa vina. Uz podrum imaju i elegantnu kušaonu smještenu dubokoj hladovini stoljetne kuće.