Molimo pričekajte

Vina Mario Peršurić

Vina Mario Peršurić

Regija
Istra
Adresa
Ženodraga 3
53463 Višnjan, Hrvatska
Kontakt
+38552460272

Mario Peršurić

Obiteljska vinarija Marija Peršurića već stotinama godina smještena je u selu Ženodraga u općini Višnjan, gdje se stanovništvo oduvijek bavi raznim oblicima poljoprivrede kao što su ratarstvo ,vinogradarstvo i maslinarstvo. I obitelj Peršurića je nekad sijala pšenicu imala krave ali u zadnjih tridesetak godina okrenuli su se vinogradarstvu i maslinarstvu. Nakon se nakon završenog fakulteta zaposlio u Institutu za poljoprivredu i turizam Poreču, kao mlađi znanstveni suradnik, ali se ubrzo vratio korijenima u vinograde da nastavi misiju koju je njegov djed započeo. 

Peršurići obrađuju petnaestak hektara vinograda, koji su zasađeni na dubokoj crvenoj zemlji na nadmorskoj visini od 120 metara u položaju istok-zapad koji najbolje koristi sunčevu insolaciju. Vinogradi su smješteni na mikrolokacijama Lokvina, Prcanka i Kanal. Od sortimenta u vinogradu imaju od bijelih sorti malvaziju istarsku, chardonnay , muškat žuti te od crnih sorti : borgonja, teran, cabernet sauvignon, te su na tržištu prisutni sa desetak etiketa vina. Pola proizvodnje prodaje se kroz butelje a pola proizvodnje kao otvoreno vino. 

Najtraženija im je sviježa malvazija istarska za koju su do sada već primili brojna domaća i međunarodna priznanja te cabernet sauvignon koji općenito na području Višnjana postiže odlične rezultate. Zanimljiv detalj krasi im etikete a to je „Sveta nedjelja“, freska iz Crkve sv. Jakova u Bačvi na kojoj ženski lik ima dvije krunice i sav alat maknut iza sebe a poruka glasi „Nedjeljom moli, ne radi!