Molimo pričekajte

Vina Mario Peršurić

Vina Mario Peršurić

Regija
Istra
Adresa
Ženodraga 3
53463 Višnjan, Hrvatska
Kontakt
+38552460272

Obitelj Peršurić bavi se proizvodnjom vina u selu Ženodraga

Prva generacija je posadila loze Malvazije Istarske i Borgonje na lokaciji Lokvina, druga generacija podigla je nasad na lokaciji Prcanka i Kanal.

U trećoj - sadašnjoj generaciji posađene su vinske sorte Chardonnaya, Muškata Žutog, Merlota, Terana i Cabernet Sauvignona (sadašnji vlasnik i vinar Mario Peršurić). Sva vina imaju oznaku ZOI zaštićena oznaka izvornosti - vinogorje zapadna Istra.

Vinogradi se nalaze na idealnoj nadmorskoj visini od 160-180 metara nad morem, s idealnim položajem istok zapad koji idealno koristi sunčevu insolaciju. Sveukupno posjedujemo 12 hektara vinograda, s većinskim udjelom vinske sorte malvazije Istarske.

Mario Peršurić započeo je proizvodnju buteljiranog vina pod vlastitom etiketom Ženodraga sredinom devedesetih, i kao treća generacija vinara, renovirao je sve postojeće vinograde i posadio nove vinograde.

Uz rad u vinogradu kratkotrajno je radio u znanosti i stekao stupnja magistra znanosti. Uz pomoć roditelja i supruge doktora znanosti i znanstvene savjetnice u trajnom zvanju, profesora nastavio je stoljetnu obiteljsku tradiciju proizvodnje vina, ljubav prema istarskoj crvenici i zelenoj lozi pretočio je u zlatne kapi vina.

Svoju kvalitetu dokazuje oznakom IQ za Malvaziju Istarsku od osnutka, te sudjelovanjem na izložbama Vinistra, Svijet Malvazija gdje redovito dobiva srebrne i zlatne medalje, te na Vini Buoni (Italija). Više godina je sudjelovao na danima otvorenih podruma u organizaciji Vinistre.