Molimo pričekajte

Cuj

Cuj

Regija
Istra
Adresa
Farnažine 6a
52470 Umag, Hrvatska
Kontakt
+385912121920
E-mail
info@cuj.hr

Vina Cuj

Danijel Kraljević spada u generaciju mladih školovanih vinara, koja se na Istarskoj vinskoj sceni pojavila početkom ovog stoljeća. Obitelj Kraljević živi na području Umaga stoljećima te su se oduvijek bavili poljoprivredom. 

Godine 2006., Danijel uz pomoć obitelji sve to diže na višu razina te u selu Farnažine između Umaga i Plovanije otvara moderni vinski podrum i uljaru, te nekoliko elegantnih soba za goste. Kao posvetu djedu koji je zasadio dio vinograda, za ime brenda uzeo je njegov nadimak „CUJ“, pošto je po lokalnom dijalektu uvijek govorio: CUJ, Cuj da ti rečem (čuj, da ti kažem). Vinarija danas obrađuje 9 hektara vinograda i 3 hektara maslina, a uz Danijela u posao su uključeni i sin Evan, školovani enolog te kćerka Lara koja odrađuje marketing i prodaju.

Na tržištu su prisutni sa sedam etiketa vina, od elegantnog pjenušca, sviježe malvazije istarske koja se u odležanoj varijanti zove „Baština“ , elegantnog rosea, muškata Špekula, odlične crne kupaže „Boscolo“ od terana i merlota te perjanice vinarije odležanog terana za koje grožđe dolazi sa jednog od najboljih Istarskih položaja za teran „Bosco grande“ sa duboke crvene zemlje.