Molimo pričekajte

Cattunar

Cattunar

Regija
Istra
Adresa
Nova Vas 3
52474 Brtonigla, Hrvatska
Kontakt
+38552720496

Grande Franco

Vinarija Cattunar iz Nove Vasi pored Brtonigle generacijama se bavi vinarstvom i vinogradarstvom, a danas sa 50 hektara vinograda predstavlja najveću obiteljsku vinariju u Hrvatskom dijelu Istre. Moderna povijest započinje sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća kad sa padom socijalizma, Franco Cattunar otvara jednu od prvih privatnih vinarija na ovim prostorima. 

U vinogradima njeguju autohtone istarske sorte grožđa: malvaziju istarsku, teran, muškat momjanski, muškat ružu i međunarodne sorte poput : chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc. Vinarija Cattunar jedinstvena je po tome da vinograde ima zasađena na sva četiri tipa tla koja se mogu pronaći u Istri : bijelo, crveno, crno i sivo. Na tržištu su prisutni sa preko dvadeset etiketa vina podijeljenim u četiri linije. Posebno treba istaknuti odležana vina iz Limited edition serije na bazi malvazije istarske i terana, koje su osvojile brojne međunarodne nagrade. 

Kao nadogradnju vinariji svojim gostima nude i jedan od najljepših Hrvatskih Wine hotela koji je okružen vinogradima i maslinicima te predstavlja jedinstven proizvod i podsjeća na najbolje Toscanske Tenute.