Molimo pričekajte

Vina Monticello

Vina Monticello

Regija
Istra
Adresa
Monižel 59, Završje
52429 Grožnjan, Hrvatska
Kontakt
+38598336340

Monticello

Gradić Završje nalazi se na 240 metara nadmorske visine između Grožnjana i Oprtlja, ovo mjesto u povijesti bilo je nastanjeno brojnim obiteljima koje su se tradicionalno stoljećima bavili poljoprivredom. Nažalost nakon 2. svjetskog rata brojne su obitelji iz razno raznih razloga napustile ovaj lijepi kraj koji se nikad poslije nije u potpunosti oporavio. Obitelj Pincin jedna je od rijetkih koja je ostala i nastavila tu staru tradiciju te već dugi niz godina imaju vlastiti Agroturizam. 

Kroz njega brojnim gostima nude vina i maslinova ulja proizvedena u ekološkim uvjetima na vlastitom imanju, te ostalo namirnice poput voća i povrća. Uz to gostima nude i tradicionalne Istarske eno gastro specijalitete, od domaćeg pršuta i sira, ombola, kobasica te izvrsnih slastica. Obitelj Pincin danas obrađuje tri hektara vinogradi koji se nalaze na bijeloj zemlji koja je laporasto – pjeskovitog sastava tipičnog za ovaj kraj. Zbog konfiguracije tla vinogradi su ovdje tradicionalno zasađeni su na terasama koje su veoma zahtjevne za obradu i iziskuju mnogo ručnog rada u vinogradu. 

Od sortimenta imaju malvaziju istarsku, teran, cabernet sauvignon i muškat bijeli, sva se ova vina izvrsno sljubljuju sa specijalitetima koje nude gostima na domaćinstvu. Godišnja proizvodnja kreće se oko 10.000 litara vina , manji dio vina se butiljira a veći se proda kao otvoreno vino. Osim vinograda obrađuju i 800 stabala maslina od kojih dobivaju izvrsno extra djevičansko maslinovo ulje koje je kao i vino do sada pobralo brojne nagrade na raznim izložbama diljem Istre i regije.