Molimo pričekajte

Vina Franković

Vina Franković

Regija
Istra
Adresa
Trg Josipa Broza Tita 6
52460 Buje, Hrvatska
Kontakt
+385912433651

Jahač sa Santa Lucie

Tradicija vinarstva i vinogradarstva u obitelji Josipa Frankovića postoji od davnina, to je i njega navelo da se  školuje za enologa i zaposli u nekadašnjem podrumu Motovun. Kasnije ga je životni put iz središnje Istre odveo u Buje gdje se uspješno bavi ugostiteljstvom i trgovinom. Ali ljubav  prema vinarstvu ostala je duboko u njemu, te 2012. godine otvara vinariju i obnavlja  vinograde na jednom od najboljih Istarskih vinogradarskih položaja Santa Luciji. 

Vrlo brzo vinarija Franković zauzima značajno mjesto na Istarskoj vinskoj sceni te danas obrađuju 15 hektara vinograda i 7 hektara maslina, koje Josip volio obilaziti na konju što mu je ljubav iz djetinjstva. Uz vinariju posluje restoran i wine shop a Josipu u poslu pomažu kćer Laura i sin Mario. Sortiment u vinogradu čine autohtone sorte grožđa malvazija istarska i teran te sauvignon bijeli i cabernet sauvignon. 

Na tržištu su prisutni sa petnaestak etiketa vina a za svoja vina dobili su brojne domaće i međunarodne nagrade. Ističu se sviježa malvazija istarska , odležana malvazija istarska Korona te desertni passito Luna d’Oro ,odležani teran i pjenušac Stella.