Molimo pričekajte

San Tommaso - Umjetnost vina obogaćena tradicijom

San Tommaso - Umjetnost vina obogaćena tradicijom

Regija
Istra
Adresa
Obala A. Rismondo 19
52210 Rovinj, Hrvatska
Kontakt
+38552815915

Relais & winery San Tommaso nalazi se u mirnom zapadnoistarskom selu Golaš, 15 km od Rovinja

U ovom se kraju stoljećima uzgajala loza i vinogradarstvo te proizvodilo dobro vino i uživalo u njemu, što svjedoče rimski arheološki nalazi u blizini.

Lokacija vinarije je idealna; nalazi se u prekrasnom istarskom krajoliku na 150 godina starom imanju na kojem je nekada živio posjednik koji se oduvijek bavio vinarstvom i svu svoju ljubav i znanje prenosio na svoje najmilije. Prilikom potpune obnove imanja San Tommaso posebno se vodilo računa o očuvanju autohtonog istarskog izgleda kako bi ambijent gostima prenio stogodišnju ljubav i poznavanje vina te dočarao atmosferu života kakav je bio početak 19. stoljeća. U našoj vinariji mogu uživati grupe do 100 posjetitelja.

Vina se čuvaju u podrumima gdje možete osjetiti ljubav i brigu s kojom ih proizvodimo. Podrum se prostire na površini od 160 m², a vina dozrijevaju u inox bačvama ukupne zapremine 60 000 litara. Nakon dozrijevanja vino se pretače u hrastove bačve u kojima se čuva i koje mu daju specifičnu aromu ili se puni u boce. U ugodnoj atmosferi kušaonice vina možete isprobati sva naša vina i saznati više o načinu njihove proizvodnje, uživati u njihovim bogatim i osvježavajućim okusima, bogatom bukeu i harmoniji.

Također, naša vina možete kupiti u našoj vinariji kako biste u njima nastavili uživati u toplini svog doma i prisjećali se ugodnih trenutaka provedenih u našoj vinariji. Na prvom katu iznad velike dvorane nalazi se mali etnografski muzej u kojem smo od zaborava čuvali razne predmete koji su služili za proizvodnju vina u starim istarskim selima. Ovdje možete saznati sve o ovim objektima i njihovoj ulozi u procesu proizvodnje visokokvalitetnih istarskih vina. Autohtone istarske delicije dio su naše gastronomske ponude, a pripremamo ih u vlastitoj kuhinji u sklopu imanja, a ovdje možemo ostvariti vaše gastronomske želje.