Molimo pričekajte

Kozlović vinarija

Kozlović vinarija

Regija
Istra
Adresa
Vale 78, Momjan
52460 Buje, Hrvatska
Kontakt
+38552779177

Četiri generacije & iste vrijednosti zajamčene obiteljskim imenom s vinom od 1904.

“Vjerujemo da je vino plod podneblja, čokota i čovjeka, a vinogradi su naše najveće blago. Njegujemo autohtone istarske sorte: malvaziju istarsku, teran i muškat momjanski, a kvalitetu jamčimo obiteljskim imenom”, Gianfranco Kozlović

Dolina Vale dom je obitelji Kozlović od 1904. Ovdje gdje je prva generacija zasadila prvi hektar vinograda, smjestila se moderna vinarija. Dom za vino ljude i vino. Kroz sve četiri generacije cilj je ostao isti: očuvati autohtone istarske sorte poštujući teritorij i baštinu, napredovati u znanju i tehnologiji u vinogradu i podrumu, te stvarati vina koja pripadaju zemlji s koje dolaze.

Sve počinje radom u vinogradu: Santa Lucia single vineyard & vinograd Valle

Vinariju Kozlović vodi četvrta generacija - Gianfrano I Antonella Kozlović, a proizvodnju ne namjeravaju povećavati, nego se usredotočuju na unapređenje vinograda koji su u ekološkom režimu, istraživanje osobitosti vinogradarskih pozicija I tehnika te potencijal odležavanja vina od autohtonih sorti. Od 30 ha vlastitih vinograda, 25 ha nalazi se na Santa Luciji (single vineyard) na kojoj loze malvazije datiraju od 1961. Iz ovog vinograda dolaze premium vina vinarije Kozlović – elegantna, na Decanteru višestruko platinasta Santa Lucia Malvazija koja odležava u velikim bačvama 12 mjeseci, potom cuve bordoškog tipa u kojem je I udio terana - Santa Lucia Noir, koja u drvetu odležava 18 mjeseci te oranžna Santa Lucia Malvazija Po mojen čija se 9-mjesečna maceracija odvija u velikoj drvenoj bačvi.

Vinograd Valle, okružuje vinariju. Zauzima površinu od 5 ha, a zahvaljujući temperaturnim razlikama između dana I noći, ova pozicija rezultira hrskavim, svježim i razigranim vinima, među kojima je bestseller vinarije svježa Malvazija, te Teran, Svinjon, Muškat momjanski suhi i Muškat momjanski poluslatki sa zaštićenom oznakom izvornosti.

U ponudi vinarije su i rakija od muškata momjanskog – Lakrime te ekstra djevičansko maslinovo ulje

Vinarija – dom za ljude i vino

Kozlović Vinarija je mjesto doživljaja, učenja i užitka u vinu. Pravokutna zgrada čistih linija diže se posred vinograda, na mjestu na kojem je 1904. posađen prvi hektar. Iako se radi o 2200 m2 raspoređenih na 3 etaže, zahvaljujući arhitektonsko-dizajnerskom poduhvatu od stakla zgrada je gotovo nevidljiva, reflektirajući krajolik, momjanski kaštel i vinograde. Terasa iznad vinograda na kojoj se održavaju vođene degustacije zbog staklene ograde ostavlja dojam kao da pluta nad dolinom, a hortikultura na imanju omogućava opušteno uživanje na zatravljenim površinama. U sklopu vinarije je i Teatro Felice, amfiteatralno dizajniran prostor namijenjen druženju uz vino, predstavama, koncertima i ostalim kulturnim događanjima kojima je vinarija Kozlović domaćin.