Molimo pričekajte

Kozlović vinarija

Kozlović vinarija

Regija
Istra
Adresa
Vale 78, Momjan
52460 Buje, Hrvatska
Kontakt
+38552779177

Regionalni lideri Malvazije istarske

Tradicija vinarstva i vinogradarstva u obitelji Kozlović započela je davne 1904. godine kad je Antonio Kozlović u dolini Vale podno Momjana kupio malu kućicu i hektar vinograda. Ova prekrasna mikrolokacija na samoj granici Hrvatske i Slovenije oduvijek je bila pogodna za uzgoj vinove loze a dominirale su malvazija istarska i muškat momjanski. 

U vremenu nakon drugog svjetskog rata domaćinstvo uspješno vodi Armando Kozlović te u posao postepeno uvodi sina Gianfranca. Upravo je on jedan od nositelja i simbola nove Istarske vinske scene koja započinje početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Njihova malvazija istarska i muškat momjanski ubrzo su postali prepoznatljiv istarski vinski brend. Ubrzo proširuju vinograde na jednom od najboljih Istarskih Grand Crua, legendarnoj “Santa Lucia“ otkuda im dolazi grožđe za fantastična single vineyard vina. 

Godine 2012. Gianfranco i supruga Antonella zaokružili su priču sa otvaranjem jednog od najmodernijih vinskih podruma u cijeloj regiji, u kojem su spojeni stari i novi podrum. Danas obrađuju 30 hektara vinograda te su na tržištu prisutni sa različitih 15 etiketa, a u posao se uključuje i Gianna koja je četvrta generacija u obitelji Kozlović.