Molimo pričekajte

OPG Ivan Kadum

OPG Ivan Kadum

Regija
Istra
Adresa
Ante Butorac 2
52440 Poreč, Hrvatska
Kontakt
+385993268362

Vina Kadum

Obiteljska vinarija Kadum iz Porečkog predgrađa Bujići nasljednik je bogate povijesti koju je davne 1882. godine započeo Ivan Radolović-Mateus. On je u to vrijeme sa šezdeset hektara vinograda i maslina bio jedan od značajnijih zemljoposjednika u kotaru Poreč. Nakon njegove smrti, nizom nesretnih događaja imanje biva dijeljeno i nasljednici su se nastavili baviti vinogradarstvom i vinarstvom samo za osobne potrebe. 

Životni krug se nastavlja te Darko Kadum, čija ja majka Nela praunuka Ivana Radolovića i koja je naslijedila ostatak imanja, krenuo je pradjedovim stopama. Darko i supruga Luana su 2012. godine započeli sa obnovom gospodarstva te sade prvi maslinik i dva hektara vinograda na dubokoj crvenoj zemlji u Buićima. U posao se 2019. godine uključuje i njihov sin Ivan te se nastavlja sa okrupnjivanjem posjeda i sadnjom novih nasada. 

Danas vinarija Kadum obrađuje šest hektara vinograda te dva hektara maslina, a od sortimenta imaju malvaziju istarsku, refošk, merlot, cabernet sauvignon. Na tržištu su prisutni sa desetak etiketa vina, a za sviježu malvaziju istarsku već su osvojili brojne nagrade.