Molimo pričekajte

Domaine Koquelicot

Domaine Koquelicot

Regija
Istra
Adresa
Gračišće 19
52403 Gračišće, Hrvatska
Kontakt
+385996759119

Domaine Koquelicot

Bračni par Jacqueline Marovac i Olivier Ertzbischoff kreatori su jedne lijepe i romantične vinske priče u Istri. Veći dio svog poslovnog puta proveli su u medicini te proputivali dobar dio svijeta. U životu su mnogo putovali i probali puno dobrih vina. Na kraju su se skrasili u pitoresknom gradiću Gračišću, i 2012. godine pokrenuli boutique vinariju. 

Istru su odabrali jer je Jacqueline rođena u Rijeci pa su na taj način njezin rodni kraj odabrali za svoj boravak. Njihova je želja od početka bila da u Istru kroz svoja vina donesu Francuskog vinskog stila, što su itekako uspjeli te vrlo brzo pronašli brojnu publiku. Domaine Koquelicot kao boutique vinarija proizvodi godišnje između 8 i 10 tisuća butelja vina, a na tržištu su prisutni sa desetak etiketa vina. Publika je u njihovim vinima prepoznala francuski vinski izričaj sa Istarskim štihom. 

Kroz pjenušce Kontempo, Luna i Karino rose dobili smo šampanjski stil, kroz kremaste chardonnaye Belaigra i Epicuria približili su nam Burgundski stil vina, dok crne kupaže Bohem, Enkanto i Nomad slijede čisti Bordoški stil sa desne obale uz mali regionalni touch terana.