Molimo pričekajte

Geržinić Wines & Olive Oil

Geržinić Wines & Olive Oil

Regija
Istra
Adresa
Ohnići 9
52447 Vižinada, Hrvatska
Kontakt
+385915067503

Pijetao iz Ohnići

Obiteljska vinarija Geržinić nalazi se u malom selu Ohnići, otprilike na pola puta između Kaštelita i Vižinade. U Ohnićima je vinogradrastvo i vinarstvo stoljećima bila bitna djelatnost u svim obiteljima pa tako i kod Geržinića. Sad već davne 2005., tada mladi Marko Geržinić odlučio se je ozbiljnije posvetiti vinogradarstvu te nakon školovanja u Poreču uz podršku obitelji pokreće vlastitu vinariju. Marko je dio skupine od sedam vinara koji su u to vrijeme na vinsku scenu donijeli neke nove ideje i vjetrove.

Vinarija Geržinić danas obrađuje 10 hektara vinograda te je na tržištu prisutna sa desetak etiketa vina, a zaštitni znak na etiketi je pijetao. Sortiment čine autohtone sorte grožđa malvazija istarska i teran ali izvrsne rezultate postiže i sa internacionalnim sortama grožđa poput : chardonnaya, sauvignona bijeloga te muškata žutoga i crvenih: merlota, cabernet sauvignona i syraha. 

Geržinić dobitnik brojnih domaćih i međunarodna priznanja za svoja vina poput sviježe malvazije istarske i odležanog terana, ali i za rose od terana koji je već dugi niz godina jedan od najboljih rosea u Istri, odličan za tople ljetne dane.