Molimo pričekajte

Fakin

Fakin

Regija
Istra
Adresa
Bataji 20 A, Brkač
52424 Motovun, Hrvatska
Kontakt
+385911681714

Fakin iz Bataji

Podno povijesnog gradića Motovuna, u smjeru zapada prema Vižinadi smješteno je selo Brkač u čijoj su okolici zasađeni brojni vinogradi malvazije istarske i terana, a usred vinograda je i zaseok Bataji. U njemu je obiteljska vinarija Fakin, koja se od davnina bavila poljoprivredom. Zadnjih 40 godina gospodarstvo je vodio Elio Fakin, a uz njega je stasao sin Marko, koji je 2010 godine odlučio ozbiljnije se posvetiti se vinogradarstvu. 

Danas Marko i supruga Bety uz Elia, vode uspješnu vinariju koja je poznata u cijeloj regiji. Za svoja vina su do sada osvojili brojna odličja, kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni . Fakini obrađuju 40 hektara vinograda, a plan je proširiti se do 50, što će pratiti izgradnja novog modernog podruma koji uskoro kreće u izgradnju. 

Svoju uspješnu vinsku priču grade sa  autohtonim sortama grožđa, malvaziju istarsku, teran i muškatom a na tržištu su prisutni sa desetak etiketa vina a njihove udarne etikete „ La prima“ malvazija istarska i „ Il primo“ teran. Uz vinariju u centru Motovuna imaju i obiteljski restoran koji nudi razna jela na bazi sezonskih namirnica  sa naglaskom na tartufe.