Molimo pričekajte

Fakin

Fakin

Regija
Istra
Adresa
Bataji 20 A, Brkač
52424 Motovun, Hrvatska
Kontakt
+385922399400

Vina Fakin su spoj iskustva, posvećenosti, znanja i dugogodišnje obiteljske tradicije

Naša obitelj u selu Bataji, na području Motovuna živi već više od 300 godina. Oduvijek su se naši stariji bavili s nekoliko grana poljoprivrede, između ostalog i vinovom lozom te proizvodnjom vina. Dolaskom mlađih generacija, u tradiciju unosimo i steknuto znanje pa se kvaliteta samim time podiže na viši nivo.

Fokusirani smo na tradicionalne istarske sorte Malvaziju Istarsku, Teran i Muškat, ali smo iz znatiželje i želje za novim izazovima krenuli u proizvodnju malih količina svjetskih sorti koje su se lijepo uklopile u naše uvjete, a to su Chardonnay, Sivi Pinot, Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah.

Vinogradi su smješteni u krugu Vinarije na nekoliko mikrolokacija koje su najpogodnije za proizvodnju visokokvalitetnoga grožđa. Ilovasto laporasto tlo, mikroklima i brežuljkasti tereni daju našim vinima note tipične za autohtone sorte i posebnu dozu mineralnosti po kojima su naša vina prepoznatljiva u Hrvatskoj i Svijetu.

Uz našu vinariju, koja se nalazi u sklopu obiteljskog doma, nalazi se i kušaonica vina gdje su svi dobrodošli da im se ispriča naša priča.