Molimo pričekajte

Pervino

Pervino

Regija
Istra
Adresa
Sv. Servul 7C
52466 Novigrad, Hrvatska
Kontakt
+385998151266

Pervino

Obiteljsku vinariju iz Novigrada, Pervino, osnovali su 2002. godine supružnici Željko i Nadija Peršurić i tako nastavili obiteljsku tradiciju koju je započeo Željkov pradjed davne 1914. godine. Od samih početaka u posao su uključene i njihove kćerke Marina i Željka, ali iskorak se dešava kad u obitelj dolazi još jedna muška ruka, zet Paval Antonić, koji je danas pokretačka snaga vinarije Pervino. 

Obrađuju 16 hektara vinograda, zasađenim na odličnim lokacijama u blizini mora, između Novigrada i Dajle na dubokoj crvenoj zemlji. Vinogradi su do 2002. bili dio velike poljoprivredne zadruge pa nisu bili dobro održavani te su do danas postepeno svi obnovljeni. Od sortimenta glavno mjesto zauzimaju malvazija istarska i teran, a dobre su se pokazale i internacionalne sorte grožđa kao što su chardonnay, muškat žuti, merlot i cabernet sauvignon. 

Pervino je na tržištu prisutan sa čak sedamnaest različitih etiketa vina, a posjetitelje mogu ugostiti u moderno uređenoj vinariji uz koju se nalazi prodajni prostor sa elegantnom kušaonicom koja u sastavu ima i ljetnu terasu da gosti mogu uživati u Pervino vinima.