Molimo pričekajte

Pervino

Pervino

Regija
Istra
Adresa
Sv. Servul 7C
52466 Novigrad, Hrvatska
Kontakt
+385998151266

Pervino je obiteljska vinarija u Istri, u Novigradu, koja kreira jedinstvena vina s karakterom, u kojima se odražava vinarska tradicija obitelji Peršurić spojena s istarskim terroirom

Vinarstvo je dio obitelji već generacijama, a ozbiljna vinska priča započinje 2002. godine kad se osniva Vino P&P, a nekoliko godina nakon toga nastaje i brand Pervino.

Novigrad je srce naše djelatnosti, a na različitim pozicijama nalazi se naših 15 hektara vinograda. Njihovu priču pokušavamo pretočiti u vino, da u svakom gutljaju ispričaju priču o tlu, podneblju i tradiciji, ali i pruže istinski užitak.

Kraljica naših vinograda je malvazija, a kralj teran, starosjedioci istarskog podneblja. U ponudi imamo i svjetski obožavane sorte chardonnay, muškat te kao dio cuvée ponude cabernet sauvignon i merlot.

Prepoznatljiva nota naših vina, mineralnost, rezultat je sljubljivanja duboke crvenice i blizine mora. Od grozda do čaše ih vodimo u moderno opremljenom podrumu, uz poštivanje tradicije, ali i uvođenje inovativnih metoda.

Vina PERVINO su podijeljena u tri linije: od lagane, svježe BASIC linije, svevremenske CLASSIC linije sve do karakterne EXCLUSIVE linije. Osim mirnih vina nudimo i pjenušava vina, ekstra djevičansko maslinovo ulje te rakije.

Biser produkcije branda PERVINO su odležana vina EXCLUSIVE linije, malvazija Gold 45, cuvée Red 45 te Teran, koji dolaze iz vinograda koji se nalaze 45,3 sjevernoj paraleli. Noviteti vinarije su macerirana malvazija Orange te slatki teran nazvan Teranero.

Obiteljski podrum se nalazi u široj okolici Novigrada, okružen vinogradima i maslinicima. U sklopu podruma se nalazi i degustacijski i prodajni prostoru gdje organiziramo vođene grupne i individualne degustacije. Podrum je od 2020. godine proširen i preuređen u mediteransko- modernom stilu.