Molimo pričekajte

Agrolaguna

Agrolaguna

Regija
Istra
Adresa
Mate Vlašića 34
52440 Poreč, Hrvatska
Kontakt
+385914524414

Nositelji istarskog vinogradarstva i maslinarstva

Vina Laguna je brend koji je nastao iz jednog od najznačajnijeg prehrambenog kombinata Istre, Agrolagune. Ovaj kombinat utemeljen je davne 1963. godine i dugi niz godina poslovao je u sastavu hotelske kuće Plava Laguna. Već tada im je moto bio „od polja do stola“ te svojim kvalitetnim proizvodima opskrbljivali brojne hotele od velike turističke grupacije. 

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća uslijedila je uspješna privatizacija, a danas osim vina na tržište plasira izvrsna maslinova ulja „Ol Istria“ i sireve sa „Stancije Špin“. Vina Laguna danas upravlja sa 600 hektara vinograda koji su zasađeni na različitim mikrolokacijama na zapadnom dijelu Istre na različitim tipovima tla. Počevši od najjužnijih vinograda kod Vrsara koji su zasađeni na dubokoj crvenici pa sve do Brtonigle i Vižinade na sjeveru gdje su vinogradi zasađeni na bijeloj zemlji. 

Na tržištu su u segmentu kvalitetnih i vrhunskih vina prisutni sa preko dvadeset etiketa podijeljenih u tri linije. Od bijelog sortimenta prevladava malvazija istarska, a od crnih merlot i cabernet sauvignon. Za svoju vina redovito osvajaju brojne nagrade na domaćim i internacionalnim vinskim natjecanjima.