Molimo pričekajte

Pilato vina

Pilato vina

Regija
Istra
Adresa
Lašići 2
52447 Vižinada, Hrvatska
Kontakt
+38552446281

Končetova obitelj

Obiteljska vinarija Pilato smještena je u selu Lašići nadomak Vižinade. Obitelj se od davnina bavila poljoprivredom, a prvi vinograd zasadio je davne 1934. godine Ivan Pilato. Ivanov sin Končeto je šezdesetih godina prošlog stoljeća proširio vinograde i postavio temelje danas jedne od najznačajnijih Istarskih vinarija. 

Devedesetih godina prošlog stoljeća Končetov sin Eliđo preuzima vinariju i širi sortiment te već na prvoj Vinistri 1994. godine osvaja zlatnu medalju za svoje vino. Danas Eliđova djeca Karin, Sanjin i Sanja polako preuzimaju vinariju, dakle za budućnost se ne treba brinuti. Vinarija Pilato danas obrađuje dvadesetak hektara vinograda, a na tržištu su prisutni sa desetak etiketa vina među kojima dominiraju bijela vina. 

Malvaziju istarsku proizvode u sviježoj i odležanoj varijanti dok internacionalne sorte chardonnay, pinot bijeli i sauvignon bijeli samo u sviježim varijantama. Od crvenih vina rade teran, merlot i cabernet sauvignon te Grand Cuvee, kupažu ove tri sorte. Ponudu zatvaraju sa pjenušcem "Principe" i elegantnim roseom "Terosa" te dvije etikete desertnih vina na bazi muškata bijelog - sviježi i "Serafin" od prosušenog grožđa.