Molimo pričekajte

Vina Deklić

Vina Deklić

Regija
Istra
Adresa
Ferenci 47
52447 Vižinada, Hrvatska
Kontakt
+385914461511

La Famiglia

Obiteljska vinarija Deklić iz sela Ferenci nedaleko od Vižinade, diči se sa preko 100 godina tradicije vinarstva,vinogradarstva i maslinarstva na vlastitom posjedu. U tom razdoblju Istrom su gospodarile razne države ali vrijedna obitelj Deklić, generacijama je marljivo kročila svojim putem sve do danas kada kad su ponosni vlasnici jednog od najmodernijih vinskih podruma u Istri. 

Danas u vinariji Deklić možete sresti tri generacije od djeda Konstantina preko njegova sina Marina te unuka Lucije, Davida i Dina. Vinarija Deklić danas obrađuje 20 hektara vinograda koji su zasađeni na crvenoj zemlji u okolici Vižinade a od sortimenta dominiraju autohtone sorte grožđa malvazija istarska i teran. Na tržištu su prisutni sa desetak etiketa vina podijeljenih u nekoliko linija. 

U standardnoj sviježoj liniji dominiraju malvazija istarska i chardonnaya, elegantni rose i muškat žuti te linija odležanih crnih vina od merlota, cabernet sauvignona i terana. Vrhunac ponude je „Familija“, kupaža  merlota, cabernet sauvignona i terana odležana u drvenim bačvama. Ovo vino posvećeno je svim generacijama obitelji Deklić i ocrtava zajedništvo obitelji.