Molimo pričekajte

Palčić Leonardo

Palčić Leonardo

Regija
Istra
Adresa
Dajla 144
52466 Novigrad, Hrvatska
Kontakt
+38598421901

Vina Palčić

Obitelj Palčić nastanjena je u Dajli, još od vremena kad su se ovdje naselili i radili za grofa Francesca Andrea Elia Grisonija, osnivača Benediktinskog samostana u Dajli. Vremena i sistemi su se mijenjali a obitelj Palčić se je konstantno bavila vinogradarstvom i vinarstvom. 

Novija povijest započinje 1996. godine kada Sergio Palčić preuzima dio vinograda od posrnulog poljoprivrednog kombinata te u podrumu obiteljske kuće radi vinski podrum. On je nažalost već 1999. preminuo pa njegov mladi sin Leonardo preko noći morao preuzeti brigu o vinariji. Nije mu bilo lako ali uz dodatnu edukaciju brzo je savladao sve prepreke i podigao podrum na visok nivo. Danas obrađuje sedam hektara vinograda na crvenoj zemlji a vinogradi su smješteni u trokutu između Dajle-Bužinije i Novigrada. Zbog problema sa bolesti zlatne žutice, 2020. godine morao je povaditi skoro sve stare nasade i zasaditi nove. 

Sortiment u vinogradu čine: Malvazija istarska teran, chardonnay, crna malvazija, malvazija di candida aromatica, borgonja i merlot. Na tržištu su prisutni sa devet etiketa vina a najviše se traže sviježa i odležana malvazija, merlot i pjenušac „Giovanni“ posvećen djedu.