Molimo pričekajte

OPG Ivan Poleis

OPG Ivan Poleis

Regija
Istra
Adresa
Markovac 35
52463 Višnjan, Hrvatska
Kontakt
+38598516218

Vina Poleis

Obitelj Poleis baštini dugu tradiciju bavljenja poljoprivredom kao i brojne ostale obitelji u selu Markovac pored Višnjana. Davne 1880. godine u vrijeme velikog Austro-ugarskog carstva, Janez Poleis doselio se je iz Slovenije u Markovac i radio kao postolar. Kao cijenjeni zanatlija nije on morao obrađivati zemlju već su to za njega radili drugi nadničari. 

Obitelj se je i poslije nastavila baviti vinarstvom i vinogradarstvom, a moderna povijest započinje početkom devedesetih godina prošlog stoljeća kad Ivan Poleis stariji kreće za obnovom nasada. Uskoro mu se pridružuje i sin Ivan Poleis mlađi, koji napušta posao u ugostiteljstvu te zajedno počinju graditi moderni podrum u obiteljskoj kući i podižu poslovanje na viši nivo. Nakon smrti oca, Ivana Poleis mlađi preuzima posao u čemu mu pomažu supruga Vesna i kćerka Ilaria. 

Danas obrađuju četiri hektara vinograda i jedan hektar maslina na dubokoj crvenoj zemlji. Sotiment u vinogradu čine malvazija istarska, chardonnay, muškat bijeli, teran, cabernet sauvignon, borgonja i teran. Na tržištu su prisutni sa sedam etiketa vina, a najtraženiji su sviježa malvazija istarska, elegantni rose i odležana malvazija istarska „San Marco“.