Molimo pričekajte

Damjanić

Damjanić

Regija
Istra
Adresa
Fuškulin 99
52440 Poreč, Hrvatska
Kontakt
+385912399995

Tvrdi Istrian

Selo Fuškulin nalazi se između Poreča i Limskog kanala, a njegovi se stanovnici od davnina bave vinogradarstvom. Upravo tim tragom početkom ovog stoljeća krenuo je mladi Ivan Damjanić, nastavljajući time tradiciju koju su 200 godina ranije pokrenuli njegovi djedovi. 

Od početka Ivan je imao viziju svog razvojnog puta koji nije bio nimalo lagan, ali je bio uporan i nije posustajao ni kad je bilo teško. Danas bi njegovi djedovi bili ponosni na njega jer je vrijednim radom uz pomoć obitelji i supruge Željke postigao vrhunske rezultate . Vinarija Damjanić je nakon godina rada u skromnim uvjetima garage vinarije ove godine (2023.) otvorila modernu vinariju sa svim pratećim sadržajima. 

Vinarija Damjanić na tržištu je prisutna sa 12 etiketa vina koje se plasiraju kroz linije  Classic i Premium. Glavna sorta je naravno malvazija istarska koju proizvode u nekoliko etiketa, ali pažnju posvećuju i pomalo zaboravljenim tradicionalnim Istarskim sortama poput borgonje i duranije. Premium etikete vinarije su bijela i crvena kupaža pod imenom Clemente blanc i Clemente red, a etiketa „Duro Istriano" (Tvrdi istrijan) opisuje karakter samoga vinara.