Molimo pričekajte

AB Vina - Anđelo Brčić

AB Vina - Anđelo Brčić

Regija
Istra
Adresa
Brčićka 5, Brčići
52446 Nova Vas, Hrvatska
Kontakt
+385915431107

Anđelo iz Brčići

Tradicija bavljenja poljoprivredom u obitelji Brčić iz zaseoka Brčići pokraj Nove Vasi, kraj Poreča, traje preko stotinu godina. Novija povijest započinje 1993. godine kad nakon očeve smrti Anđelo i supruga Milena preuzimaju gospodarstvo te ga marljivim radom podižu na višu razinu.

Danas njima u poslu pomažu kćerke Suzana i Patricija zajedno sa svojim obiteljima. Brčići danas obrađuje deset hektar vinograda i dva hektara maslina od kojih rade izvrsno maslinovo ulje. Vinogradi i maslinici zasađeni su u okolici Nove Vasi na dubokoj plodnoj crvenoj zemlji, a okosnicu u vinogradu čine malvazija istarska i teran, ali i brojne internacionalne sorte grožđa. Vinarija Brčić na tržištu je prisutna sa petnaestak etiketa vina i desetak etiketa destilata, a sve je dostupno direktno u vinariji ili u dvije trgovine koje imaju u Poreču. 

Među vinima se ističu svježa i odležana malvazija istarska te odležani teran i crna kupaža „San Mauro“ i pjenušac „Milena“ koji je posvećen Anđelovoj supruzi. A među destilatima treba istaknuti bijelu rakiju „Đana“ i u drvu odležanu rakiju „Đani“ koje su dobivene od muškata a posvećene su Anđelovim roditeljima.