Molimo pričekajte

Vina Zigante

Vina Zigante

Regija
Istra
Adresa
Kostanjica 66
52429 Grožnjan, Hrvatska
Kontakt
+385911535392

Potomci Barkajola

Selo Kostanjica smješteno je na padinama podno povijesnog grada Grožnjana sa pogledom na dolinu rijeke Mirne. Ovdašnje stanovništvo od davnina se bavilo poljoprivredom i stočarstvom, a u davna vremena bili su i barkajoli koji su po rijeci Mirni prevozili teret do pristaništa u drevnoj luci Antenal podno Novigrada. 

Na početku sela Kostanjica nalazi se stancija Koraca u kojoj je preko stotinu godina obitava obitelj Zigante. Danas vinariju uspješno vode brat i sestra Denis i Valentina Zigante koji su četvrti naraštaj vinara u obitelji, a posao su preuzeli od oca Duilia i majke Mirjane koji su nedavno otišli u zasluženu mirovinu. Vinarija se nalazi na lijepoj jugo-zapadnoj padini usred vlastitih vinograda i maslinika. U sastavu vinarije nalazi se rustična degustacijska sala spojena sa starim podrumom u kojem se nalaze velike drvene bačve koje je izradi još pradjed Giovanin. 

Zigante danas obrađuju oko 15 hektara vinograda, a na tržištu su prisutni sa osam etiketa vina. Oslonac proizvodnje su autohtone sorte grožđa malvazija istarska i teran, ali dobre rezultate imaju i sa merlotom, cabernet sauvignonom i muškatom bijelim