Molimo pričekajte

Valenta Family Wines

Valenta Family Wines

Regija
Istra
Adresa
Kaldir 9 A
52424 Motovun, Hrvatska
Kontakt
+38598208516

Valter i sinovi

Kaldir je malo mjesto nadomak Motovuna, a u njemu na stotinjak metara danas obitavaju tri vinarije, jedna od njih je vinarija Valenta. Ova vinarija prvi je susjed vinarije Benvenuti, a malo dalje nalazi se i vinarija Bertoša. 

Obitelj Valenta se generacijama amaterski bavila vinogradarstvom, ali su se 2017. godine odlučili za iskorak. Te je godine Valter Valenta zajedno sa sinovima Stivenom i Ivicom do tada obiteljski hobi odlučio podignuti na viši nivo i rođena je danas jedna od najmlađih istarskih vinarija. Valter Valenta nije nepoznat lik u vinskom svijetu jer je dugi niz godina radio u prodaji najveće Istarske vinarije Agrolaguni, dok su sinovi još uvijek u drugim zanimanjima. Valente su na tržištu prisutni sa pet etiketa vina koje je tržište vrlo brzo prihvatilo, a danas obrađuju 15 hektara vinograda koji su svi smješteni u okolici Motovuna na bijeloj zemlji. 

Od sortimenta okosnicu naravno čine autohtone sorte grožđa malvazija istarska i teran koji u Motovunskom kraju postižu sjajne rezultate, te muškat bijeli i sauvignon bijeli sorta koju istarski vinari sve više preferiraju. Valente uskoro planiraju i gradnju boutique vinskog podruma sa svim pratećim sadržajima.