Molimo pričekajte

Rezultati vinogradarskih istraživanja usmjerenih ka postizanju visoke kvalitete vina sorte Teran

Iako je danas već dobro poznato kako provedba usmjerenih uzgojnih zahvata u vinogradu (s naglaskom na ograničen prinos i održavanje povoljne mikroklime u zoni grozda) predstavlja važan preduvjet u postizanju visoke kvalitete vina sorte Teran, u praksi među proizvođačima i dalje postoji mnogo različitih pristupa u proizvodnji ove sorte, ali i znatnih nedoumica u pogledu izbora prikladnih uzgojnih zahvata.  

U kojoj je mjeri kod sorte Teran potrebno ograničiti/smanjiti prinos po trsu? Treba li se prinos ograničiti rezidbom tijekom faze mirovanja, prorjeđivanjem mladica, prorjeđivanjem grozdova ili kombinacijom ovih zahvata? Kada je potrebno izvršiti defolijaciju i u kojoj mjeri? Kakav je učinak rezanja lucnjeva u fazi dozrijevanja? Koji se ostali uzgojni zahvati mogu provesti u svrhu postizanja dobre dozrelosti grožđa? Kako povećati udio šećera u grožđu, a kako udio fenolnih spojeva i antocijana? Odgovore na ova i razna druga pitanja saznat ćete na ovoj radionici.

U sklopu radionice kušati će se reprezentativna vina sorte Teran.

Nakon predavanja o Teranu, također će se održati    

Prezentacija tvrtke BIODOM – kotlovi na pelete i dizalice topline 

Za sve naše članove dogovoreno je 5% popusta na proizvode, besplatno puštanje u pogon, demontažu starog uređaja za grijanje (ukoliko postoji)  dostavu, savjetovanje i izvid objekta.