Molimo pričekajte

Bertoša wines

Bertoša wines

Regija
Istra
Adresa
Kaldir 20 B
52424 Motovun, Hrvatska
Kontakt
+385915453519

Bertoša

Kaldir je stoljećima poljoprivredno područje u kojem se voćarstvom i vinogradarstvom bavila gotovo svaka obitelj, pa tako i obitelj Bertoša. No tek se je 2006. godine Guerino Bertoša odlučio za ozbiljan iskorak u vinarstvu, i krenuo sa revitalizacijom zapuštenih parcela, a u poslu mu je pomagao i mladi sin Robi. 

Na tržištu se prvi puta pojavljuju sa berbom 2009. i odmah skreću pažnju na sebe sa kvalitetom vina. Vinogradi su zasađeni na dubokoj bijeloj zemlji i smješteni na pozicijama u okolici Motovuna i Kaldira. Danas vinariju vodi Robi i trenutno obrađuju šest hektara vinograda, a planiraju stići do deset hektara. Od sortimenta u vinogradu dominiraju malvazija istarska i teran. Posebnu su pažnju poklonili i pinotu sivome, a još imaju i malo merlota te muškata bijeloga. 

Na tržištu su prisutni sa pet etiketa vina, a brendirani su kao “Berba“ te svako vino ima zasebnu autorsku etiketu gdje sviježa vina imaju etiketu svjetlijih nijansi a odležana tamnije a kroz etikete se provlači poruka vinarije Bertoša: "Ručno brano s vrhova Istre". Bertošin podrum i kušaona smješteni su na kraju sela odakle se pruža predivan pogled na dolinu rijeke Mirne.