Molimo pričekajte

Stancija Collis

Stancija Collis

Regija
Istra
Adresa
Sarižol 11
52210 Rovinj, Hrvatska
Kontakt
+385989448970

Stancija sa prekrasnim pogledom

Povijest stancije Collis započinje 1988. godine kada supružnici Mastilović, Carmen i Mirko započinju graditi svoju oazu mira u netaknutoj prirodi nadomak  Rovinja. Collis je izvedenica od latinske riječi za brdo, jer se stancija nalazi na uzvisini sa koje se pruža fenomenalan pogled na cijeli Rovinjski arhipelag sve do Brijuna. 

Kad su počeli su gradnjom stancije, supružnici Mastilović zasadili su mali vinograd i maslinik no nisu ni slutili da će se njihov sin Juraj zaljubiti u vinsku priču te da će se stancija Collis razvijati u današnjem obliku. Juraj je završio vinarstvo na Porečkom institutu i od starta marljivo učio i skupljao znanje u raznim vinarijama od Istre do Novog Zelanda. Tako je 2015. godine na stanciji Collis odradio prvu samostalnu berbu iz postojećih vinograda koji su se do danas proširili. 

Danas su na tržištu prisutni sa šest etiketa vina među kojima se ističu dvije etikete malvazije istarske, elegantni rose te sjajna bordoška kupaža i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Na stanciji Collis u simbiozi žive brojne životinje od kojih treba istaknuti istarskog tovara, čije ljekovito mlijeko također možete ovdje kupiti.